Surdegsbröd och matlagning

Saker som förr i tiden klassades som ren hushållssyssla har idag blivit en hobby och ett stort intresse för många. Förr gjorde vi långkok, bakade bröd, stickade kläder etcetera av ekonomiska skäl. Eller kanske för att man bodde på landsbygden där det inte alltid gick att köpa sig färskt bröd, varma kläder eller gå ut på restaurang. Idag är det många som stickar och syr kläder för att det är roligt och utvecklande. Många människor tycker om att plocka sin egna svamp och bär trots att de har råd att köpa dessa i butiken. Att laga mat och baka bröd är också något som allt fler har ett stort intresse för.

Surdegsbröd är något som verkligen slog igenom i Sverige för bara några år sedan. En trend som snabbt spred sig bland alla åldrar, kön och samhällsklasser. Helt plötsligt var det hett för pappalediga män att börja baka surdegsbröd och dessutom blogga om det. Surdegspapporna inspirerade allt fler och vips så var trenden igång. Tack vare tv-program som ”Halv åtta hos mig” och ”Sveriges mästerkock” har dessutom allt fler privatpersoner hittat en stor passion för matlagning. På www.nybergsdeli.se hittar ni bland annat massvis av spännande recept. Varför inte starta en matlagningsgrupp med några kära vänner och turas om att bjuda hem varandra på middag med jämna mellanrum? Ett perfekt sätt att umgås, utvecklas och inspireras.

Tips på hur man kommer igång med surdegsbaket får ni nedan.