Sötsugen? Jobbdate? Lunchpanik? Inga problem. Oavsett vilka önskemål du råkar ha just idag så är chansen nämligen stor att du kommer att hitta det perfekta caféet för ändamålet i vår vackra huvudstad. Varsågod – här hittar du våra bästa tips för hur du tar dig an Stockholms fantastiska utbud av gott kaffe och smaskiga bakelser!

Det är inte alltid man har lust eller tid att springa runt på stan och leta efter ett bra café när kaffesuget börjar pocka på. Till all lycka är vi många fika-fantaster därute och således finns redan gott om topplistor du kan börja botanisera bland för att hitta rätt ställe för just dig.

Var finns de bästa caféerna och vad kostar det?

Någon enig majoritet i frågan var exakt du hittar Stockholms bästa caféer lär vi inte uppnå, dock finns givetvis en stor mängd av de klassiska fiken centralt i innerstaden. Anrika Wienercaféet ligger till exempel bara ett stenkast from Stockholms exklusivaste shoppingstråk på Biblioteksgatan och lockar såväl kaffetörstande turister som tjejgäng på söndagsbrunch. Stockholm växer dock i en rasande fart och parallellt ökar givetvis även cafékartan med relativt okända pärlor. Ett typexempel på ett sådant ställe är Kanaans trädgårdcafé, som ligger naturskönt beläget i Grimsta naturreservat (drygt en halvtimme utanför staden). Flertalet väluppdaterade resesajter erbjuder tacksam navigeringshjälp i cafédjungeln, vilket kan vara bra att lägga på minnet när du är ny i stan. Att driva verksamhet i Stockholm är inte gratis. Således ser givetvis även prisbilden ut därefter. Något som kan vara bra att tänka på när du ska fika inne i Stockholm city är priserna. Priset varierar beroende på vart du fikar, ju längre ini stadskärnan du är desto dyrare blir det – tän på det. Men här är en fingervisning om hur prissättningen ser ut

  • Kaffe – kostar mellan 30 kronor och 55 kronor, men varierar beroende på vilken sorts kaffe du beställer
  • Lunch – kostar från 80 till 150 kronor med undantag för vissa specialerbjudanden
  • Brunch – är prissatt på två olika sätt, om det är buffé kan det konsta mellan 350-500 kronor och är det per rätt kan du räkna med en prislapp på mellan 80-200 kronor rätten.
  • Bullar och bakelser – ett aktuellt prisexempel för kanelbullar är mellan 25-30 kronor per bulle men för bakeöser blr det desto dyrare, dessa kan kosta allt från 40 kronor till närmare tvåhundralappen.