Hur vore det med en söt sparris till efterrätten? Eller kanske karmeliserad sötpotatis och svamp? Trenden med annorlunda efterrätter är här – och kan vara här för att stanna.

färskpotatisAtt designa och beställ din egna tårta är något som blir allt vanligare när det kommer till fester och kalas. Perfekt för det lilla barnet eller när man vill fokusera på annat och känna att efterrätten kommer bli perfektion. Men, om man känner att man har tid och vill testa på något nytt och otroligt trendigt så ska man börja mixtra med smakerna sött, surt och tänka utanför banan på vad man ska ha på sin efterrätt. Nu är tiden inne för efterrätter som inte riktigt ser ut som klassiska söta efterrätter skriver svd.se. Och vill man komma igång snabbt finns sajten Foodparing som får en att upptäcka hur nya smaker gifter sig med varandra.

Stockholm blir surt

Många restauranger i Stockholm hänger nu på denna trend med att servera mer intressanta efterrätter. Kanske för att portionerna blir mindre och man gärna tar en nyttig efterrätt för att då kunna sätta pricken över i:et. Allt fler kockar verkar ha ett mer öppet sinne till mat och vågar experimentera mer och med det får gästerna spännande smakexplositioner i munnen. Men, självklart handlar det inte bara om att lägga på en sparris och ta fram sockret. Allt handlar om känsla och att känna hur olika smaker och ingredienser kan komplettera varandra. Något som man verkar kunna ana att allt fler gäster är ute efter. Detta är ett resultat av alla de hälsosamma alternativen som dykt upp efter sommaren och man kan med lite kreativitet skapa riktigt nyttiga efterrätter skriver vlt.se.

Självklart ska vi ha det bästa av de båda världarna och kunna välja och vraka av söta goda tårtor till lite mer experimentella smaker. Det är då som vi mår som allra bäst.