Har du lagt på dig lite under sommaren? Det är inte ovanligt. Under semestern är det Borgebyhalsa.se(2)många som slappnar av och tillåter sig att äta lite mer – och slappa lite mer. Det är heller ingen fara att unna sig lite extra när det är semestertider, men det är nog smart att komma på rätt bana nu till hösten igen.

Att påbörja sin hälsoresa är dock inte det lättaste, eftersom det finns så otroligt mycket gott som en egentligen inte vill avstå ifrån. Vårt råd till dig som är en sådan som tycker om det goda är att dra igång med LCHF för att hålla koll på formen. Det gör att du kan fortsätta äta gott men ändå gå ner i vikt. I Expressen har man skrivit om 8 goda saker en kan äta på LCHF, så om du tror att det blir en diet som du kommer gå hungrig på har du fel. Ät till exempel:

  • Ägg! Hela ägget, till frukost eller till mellanmål. Det är otroligt nyttigt och innehåller alla vitaminer som du behöver.
  • Skaldjur och fisk i mängder – det är gott och nyttigt, kan du tänka dig?
  • Nötter är en smart sak när du bara vill ha något lite. I en liten mängd är det något av det bästa du kan äta.
  • Grönsaker i allmänhet. En god sallad är alltid god.

Dessutom finns det flera olika varianter av bröd som du kan laga om det är en favorit till frukosten. Ska du på fest? Du kan dricka vitt vin till festen om du går på LCHF, det är ingen som helst fara!

Glöm dock inte det viktigaste! Börja rör på dig igen. Vi rör oss numera ett maraton mindre i veckan än vad vi gjorde för 40 år sedan. Det är galet, och visar verkligen på hur samhället har förslappats. Att sega under sommaren och semestern är självklart helt okej men din kropp mår bra av att komma igång igen – så starta redan idag! Det är faktiskt farligt att äta för mycket och inte motionera och du som tvekar bör läsa Gunhild Stordalens krönika här. Hon går verkligen rakt på sak och säger det alla vill höra.