När det är dags att fixa barnkalas så finns det enorma möjligheter att ge utlopp för fantasin och kreativiteten. Barn är tacksamma gäster som istället för gourmetmat, korrekt bordsetikett och ett extremt välstädat hem uppskattar saker som lekar, godis och musik.

Som kalasplanerare behöver du därför inte våndas över matchande tallrikar och bordplacering utan kan ge dig hän åt riktigt roliga dekorationer och aktiviteter. Medan vissa saker som ballonger och kul sånger brukar ingå i de flesta barnkalas så kan du också överraska alla genom att hyra en popcornmaskin från https://www.bergamunken.com/hyra-popcornmaskin/ som inte bara kommer ge gästerna goda popcorn men också kan bli samlingspunkten för lekar. Låt exempelvis barnen få fem popcorn var som de sedan ska träffa varandras vidöppna munnar med genom korta kast eller se hur många de kan plocka upp med ätpinnar på två minuter.

Bjud på gott

Barn älskar godsaker och förutom den obligatoriska födelsedagstårtan så finns det massor av andra bakverk och godisbitar som inte bara smakar gott men som också ser riktigt kul ut. Du kan antingen baka själv eller köpa färdigt, och du kan välja mellan klassiska kakor som kladdkakor och olika småkakor till moderna monster-cupcakes och festliga freakshakes som fullkomligen dignar av godis, färger och form. Du kan till och med göra godsakerna till en del av underhållningen genom att skaffa en massa tillbehör som barnen kan dekorera sig egna bakverk med eller att låta barnen leka affär med popcornmaskinen.

Tala med föräldrarna

Eftersom många barn har allergier eller lider av någon form av intolerans, till exempel mot laktos eller gluten, så är det alltid smart att kommunicera med föräldrarna innan festtillfället. Idag finns det många bra alternativ som inte bara är fria från specifika ämnen men som också är precis lika goda. Är flera av de inbjudna barnen allergiska så kan du enkelt anpassa hela menyn därefter och det finns till och med veganska burgare och andra rätter som smakar mums.

Kul teman

Superhjältar, prinsessor, monster och djur – barn uppskattar alltid ett kul maskeradkalas och att låta hela festen gå i ett visst tema är ett recept till succé. Du kan antingen låta alla veta att partyt ska vara en maskerad när du bjuder in gästerna eller göra det till en överraskning där du har olika tillbehör tillhanda när knoddarna kommer. Vill du inte köpa en massa kostymer kan du skaffa ett antal enklare föremål som:

  • Textiler: gamla kläder, bordsdukar och lakan görs enkelt om till spöken, pirater och sagofigurer.
  • Hattar: papper eller second hand – genom olika hattar kan barnen förvandlas till rappare, cowboys eller kaptener
  • Masker: det finns massor av billiga och kul masker som gör kidsen till monster och hjältar.

Du kan också köpa barnvänliga ansiktssmink-set där du eller någon annan konstnärligt lagd kan måla barnens nunor i kreativa och fantasifulla stilar: morrhår gör dem till djur, stora ögonbryn och vårtor på näsorna till troll och vita ansikten och röda munnar till clowner. Det finns bra instruktionsvideor på nätet där till och med den minst begåvade målaren kan lära sig enkla tekniker och glöm inte det redan konstaterade faktumet att barn inte är så kräsna!