I dagens allt mer hälso-, träning- och utseendefixerade samhälle är det inte konstigt att fler och fler väljer att prova bantningsprodukter och olika dieter för att nå en vikt som anses ”normal” eller snygg. Idag finns det självklart bra produkter för den som vill gå ner i vikt och det behöver därför inte vara något negativt att äta bantningspiller, pulverdieter etcetera. Vad som däremot känns tråkigt är att utseendefixeringen får många, framförallt unga tjejer, att må otroligt dåligt.

•    Tidningar
•    Filmer
•    Modebloggar
•    Modeller
•    Reklamfilmer

Ja, överallt blir vi påminda om vilka ideal vi ska efterapa. Som ung idag kan det därför inte vara lätt att vara nöjd med sig själv som man är, förstå att insidan är viktigare, att kläder, hår, smink och accessoarer inte är allt, att man duger som man är, att alla är lika mycket värda etcetera. Som förälder blir det därför allt viktigare att hjälpa sina barn till rätt värderingar och inte låta dem bli allt för påverkade av ovan nämnda saker.

Något som däremot är positivt med denna utseendemedvetna trend är att även fokus på hälsa, kost och träning har ökat markant. Människor har insett att träning och bra kost är A och O för ett ökat välmående. Att rökning etcetera dessutom har minskat i samhället är ett annat positivt tecken på att vi är mer måna om att må bra och ta hand om oss idag än för säg tjugo år sedan.

Se till att träna regelbundet och äta en kost som passar dig bäst men låt dig inte påverkas för mycket av samhällets skönhetsideal. LIvet är för kort för att inte äta gott!