Tyvärr är det sällan som kakor, bakelser och tårtor är vägen mot en sundare livsstil och en mer tränad kropp. Så länge man tränar kan man dock unna sig en fin bakelse någon gång iland utan att behöva känna ett uns av dåligt samvete. Till viss del går det att äta sig till en snyggare kropp. Träningen behövs alltid som en nödvändig grund. Det är när man lägger till en hälsosam och bra kost till den regelbundna träningen, som man kan märka av de stora förbättringarna när det gäller ens egen hälsa.

  • Ät naturliga livsmedel med så få tillsatser som möjligt.
  • Tänk på att få en bra balans mellan protein, fetter och kolhydrater.
  • Ät och träna under bra tidpunkter på dygnet. Det kan exempelvis vara bra i träningssyfte att ta promenaden på morgonen innan frukosten.

Eftersom att fisk innehåller bra fetter är detta en viktig del av kosten för dem som också vill äta sig till en bättre kropp.  Nödvändiga fettsyror som gör fisk så populärt är bland annat Omega 3. Vikten av att regelbundet få i sig just Omega 3 har även lett till att populära märken för kosttillskott som mollersomega3.se nått sådana framgångar. Möllers kapslar är ett alternativ för dem som inte får i sig fisk tre gånger i veckan, men ändå vill kunna ta del av fettsyrorna.

Kosttillskott inom idrottsvärlden

De kosttillskott man köper som privatperson är dock många gånger annorlunda från de kosttillskott som används inom idrottsvärlden. En av de undersökningar, som man bland annat kan läsa kort om här, visar på att alla de former av tillskott som används inom idrottsvärlden och av sportmän kan klassas som doping. Av denna anledning bör de inte användas. Att använda kosttillskott för att på så sätt kunna höja och förbättra prestationerna är vanligt inom idrottsvärlden.  Resultaten av detta beteende, och om det ger något resultat, är dock inte noga kartlagt.  Det internationella fotbollsförbundet har dock utlyst varningar. Man menar också att fotbollsspelarna alltid bör be om rådgivning inför dessa typer av beslut och även om det rör sig om kosttillskott.