Ingen alkohol eller kränkande skyltar vid studenten – det är Motala kommuns information för att studenterna ska få ha sitt studentkortege i Motala. Och nog är det bra regler – och nog ska det inte finnas några kränkande skyltar, men är inte champagne den dryck många förknippar med just studentdagen?

Oavsett om du bor i Motala eller någon annanstans i Sverige ska du självklart fira din student på absolut bästa vis och om kommunen motsätter sig din champagne får du helt enkelt anordna detta på din studentmottagning istället. Har du börjat förbereda festen?

Tips inför en lyckad studentmottagning

4216535-bottle-of-champagne-poppingNär dina gäster kommer för att fira dig är det viktigt att du bjuder in till ett stort utbud av goda bakelser och dricka. Varför inte beställa någonting extraordinärt för denna magiska dag? På xwine.se kan du hitta unika viner som inte finns på Systembolaget och få de levererade direkt till din dörr, det är mycket simpelt och underlättar för dig som har mycket att ordna. Lika viktigt som ett stort utbud på bra dryck är det viktigt att ordna med goda bakelser och lite annat gott. I en artikel här har man skrivit ”dessertrevolutionen – från sött till salt” vilken handlar om hur kreativa kockar nu gjort att efterrätten inte längre måste vara av den sötaste sorten. Istället kan du hitta salta och beska rätter – som är fruktansvärt goda. Kombinera dessa med den klassiska bakelsen, du kommer då att göra succé.

Kom också ihåg att det lätt kan bli kostsamt när du anordnar en studentmottagning, och förhoppningsvis har du föräldrar som hjälper dig med budgeten och inköpen – men det kan ändå vara bra att försöka hålla ner kostnaden så mycket som möjligt. Enligt en artikel här kan den totala kostnaden för studenten, med mottagning och nya kläder samt studentmössa inräknat nå över 16 000 kronor. Mer om detta här.