Den älskade kladdkakan

två bitar kladdkakaChokladen har blivit så populär att den inte bara bakas till att bli fantastiskt saftiga och goda chokladkakor utan den stoppas även i maten. En chiligryta med några rutor choklad sägs vara pricken över i:et och ger en mustigare gryta. Men det som vi faller mest för är nog kladdkakan, den ljuva kladdiga och saftiga kladdkakan har vunnit många svenskars hjärtan och en egen dag har den fått. Tidigare var det kanelbullens dag som vi hurrade över, men den 7:e november kom den vackra kladdkakans dag in i våra liv.

Receptet på den perfekta kladdkakan

Det finns inte, anledningen är den att det inte finns en enda kladdkaka som stillar alla personers chokladbegär. Kladdkakan finns i daimversioner, med mörk choklad och hallon, en snabbvariant, en klassisk variant, en nästan rinnande kladdig kaka och många, många fler. Det enda tipset som man kan ge för den saftiga kakan är att inte grädda den för länge, där tappar den sin saftighet direkt. Men en annan sak man kan göra för att få till en riktigt bra kladdkaka är att bara använda riktiga ingredienser såsom mörk choklad från chokladsmak.se och riktigt smör från bondgården(eller från mejeridisken).  Matcha kakan med dina favoritsmaker, choklad är en väldigt tacksam kaka att göra och matcha med exempelvis bär och grädde. Färska hallon, passion frukt och jordgubbar är extra goda tillsammans med den fina kakan och glöm inte att smaka dig fram till det du föredrar. Recept för kakan finn överallt och dessa kan skilja sig åt en del, vissa har kakaopulver medan andra har riktig smält choklad, det mesta handlar om ambitionsnivå.