När en kvinna är gravid och tillökning väntas i familjen är det numera väldigt vanligt att ordna med en baby shower. En baby shower är ett event där den gravida kvinnans vänner bjuds in för att hylla den blivande mamman och det kommande barnet.

En baby shower anordnas oftast av någon närstående till den havande, till exempel av kvinnans bästa vännina, mor eller den blivande gudmodern. Numera blir det dessutom allt vanligare att även den blivande pappan bjuds in att delta på tillställningen.

rosa babytofflorDekorering för baby shower

Inför en baby shower är det mycket som ska ordnas. Den blivande mamman ska bokas in för ett datum, oftast är baby showern en överraskning och därför måste en vilseledande plan göras med mamman. Sedan ska inbjudningskort beställas, gäster ska bjudas in, lekar ska planeras, platsen för tillställningen ska pyntas och presenter ska köpas in.

Det finns oändligt mycket dekorering inför en baby shower att införskaffa och det är bara upp till den som arrangerar hur mycket tid och pengar som ska läggas ned på detta. Vet du vad det förväntas bli för kön på den kommande bebisen kan du dekorera https://kalasdekorationer.se/babyshower i fina färgskalor. Det vanligaste pyntet är ballonger, girlanger, servetter och engångsartiklar.

Baka för baby shower

En del föräldrar vill att könet på bebisen ska avslöjas under baby showern och arrangören har då fått reda på könet utan att föräldrarna vet det. Sedan finns det olika sätt att avslöja detta på, tillexempel genom att färga tårtbottnar i typiska könsfärger, tårtan avslöjar då könet när föräldrarna skär i tårtan.

Könsavslöjande kalas, gender reveal party, har blivit en populär trend i Amerika.
Andra bakverk att baka inför en baby shower är cake pops eller cup cakes. Ofta fint dekorerade i färger och pärlor.