Julen, en favorithögtid för otroligt många människor världen över, närmar sig med stormsteg. Till mångas stora lycka, julen är nämligen otroligt härlig fylld av umgänge, god mat och klappar. Och framför allt maten är något som är en stor del till varför många verkligen gillar julen. Julbord och julgodis är favoriter hos många och när man har fått längta efter det i ett helt år så är det klart att man njuter lite extra när julen äntligen kommer på besök. Men vissa saker är såklart lite mer populärt än annat, och sådant som man i princip kan hitta på alla gottebord, till exempel de här tre läckerheterna:

  • Ischoklad är något som får många att längta till julen. Dessutom är det otroligt enkelt att göra, så det är inte så konstigt att många dukar fram en hel del ischoklad på julbordets godishörna.
  • Vem gillar egentligen inte knäck? För en del människor så är det den största anledningen till att fira jul, till och med. Julgodiset är lite speciellt och påminner inte om mycket som serveras övrig tid under året. Det är klart att man ser fram emot det!
  • Har du ätit pepparmintskyssar någon gång? Antagligen! Det är en självklarhet på de allra flesta julbord, även om det finns vissa som väljer bort det. Men det kanske man inte ska göra, mintkyssar är otroligt gott!

Det finns såklart massor av mer julgodis man kan göra, men dessa är stora favoriter. Recept hittar du här! Men för många så får man också välja bort julgodis, för att man helt enkelt vill hålla sin vikt, eller kanske till och med gå ner i vikt så att man kan må bättre. Men om det är någon gång som man kanske ska unna sig, i alla fall lite, så är det nog ändå under just juldagarna. Komma i form efter julen kan man ju alltid göra om man känner att man ätit lite för mycket. Visst kan det väl vara bra att inte äta allt för mycket onyttigt, men ibland måste man unna sig. Man kan ju äta GI resten av året, och må hur bra som helst, även om man äter lite julgodis under sin härliga jul!