I och med alla populära matlagningsprogram som, bortsett från inredningsprogrammen, mer eller mindre har tagit över vår tv-tablå, så har intresset för matlagning, rätt kost, middagsbjudningar, matlagningsgrupper med vänner etcetera ökat markant. Idag är det allt fler som har hittat ett stort intresse för matlagning. I samma veva har även intresset och kunskapen om kost, hälsa, dieter, träning och vikten ett sunt leverne ökat markant. Det blir bara fler och fler som väljer att dra ner på onyttigheter som socker och mättade fetter i kosten samtidigt som fler väljer att sluta med dåliga vanor som rökning och snusning och istället börja sköta sin träning på allvar.

Vid dessa middagsbjudningar är det många som blir inspirerade av program som ”Halv åtta hos mig” och bjuder på trerätters. Som alternativ till en sockersöt kaka eller tårta till efterrätten kan man till exempel ha:

• Dessertvin. Perfekt för att ge den söta kicken man behöver efter en middag. På Wineworld hittar man ett stort utbud av viner som dessutom levereras hela vägen hem till ens dörr.
• Nötkakor. Finns smaskiga raw food-recept som är både goda och nyttiga.
• Härliga fruktdrinkar är ett annat mycket bra och nyttigt efterrättsalternativ efter en maffig och mättande middag.